Babyshowers zijn vandaag de dag helemaal hip. Deze Amerikaanse trend vindt ook bodem in Nederland. Maar wat is een babyshower precies, wat hoort erbij en hoe regel je dit? Wij leggen het graag aan je uit.

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een feestje voor de komst van de aanstaande baby. Meestal is dit een surprise feest voor de aanstaande moeder. Zij weet niets af van het feest en wordt door haar vriendinnen verrast met een leuk feest om de komst van de baby te vieren. Tijdens de babyshower is er tijd voor gezelligheid, spelletjes, lekker eten en natuurlijk cadeaus voor de babyuitzet. Is een goede vriendin, nicht of zus zwanger? Dan is het organiseren van een leuke babyshower natuurlijk een perfect idee.

Hoe regel je een babyshower?

Allereerst moet je natuurlijk een handige datum kiezen. Een babyshower wordt veelal in het laatste trimester gevierd. Zo help je de laatste loodjes wat lichter te maken en weet je het geslacht van de baby al. Zo kun je een mierzoet roze feestje geven of een leuk feestje in een babyblauw thema. Nodig de beste vriendinnen, collega's en familieleden uit van de zwangere dame. Meestal is dit echt een vrouwenfeest waar alleen de beste vriendinnen, vrouwelijke collega's, moeder en zussen komen, maar je kunt natuurlijk ook een inclusief feest geven voor ook mannelijke gasten.

Zorg voor een leuke aankleding van de feest locatie. Je kunt een zaaltje afhuren, maar het kan natuurlijk ook gewoon thuis worden gevierd. Bij een babyshower horen ook lekkernijen en zoetigheden. Je kunt creatief gaan bakken en zelf cupcakes maken, maar natuurlijk ook geheel in thema lichtblauwe of lichtroze snacks kopen. Naast het uitpakken van de cadeaus, is er ook tijd voor spelletjes tijdens de babyshower.


Spelletjes voor tijdens de babyshower

Typische babyshower spelletjes maken het feestje nog leuker. Zo zijn er spelletjes waarbij de gasten de buikomvang van de zwangere vriendin moeten raden. Iedereen krijgt een stuk touw die afgeknipt mag worden om de buikomvang te representeren. Degene die het beste heeft geschat, mag bijvoorbeeld als eerste de taart aansnijden. Ook zijn er grappige baby quizzen om te spelen. Zoek online een leuke “waar of niet-waar” quiz uit. Dit zijn baby quizzen met bijvoorbeeld vragen over de verzorging en opvoeding van de baby. Geef iedereen een speentje en bij het juiste antwoord moet het speentje in en bij een onjuist antwoord niet. Dit geeft de meest hilarische momenten en het is nog educatief ook!

Cadeautips

Wat geef je een zwangere dame tijdens de babyshower cadeau? Je kunt natuurlijk kiezen voor leuke babykleertjes, luiers en verzorgingsproducten voor haar en de baby. Maar wil je een origineel babyshower cadeau? Dan hebben wij een aantal tips voor je. Kinderboeken zijn bijvoorbeeld een perfect cadeau. Deze boeken kunnen de aanstaande ouders al direct voorlezen aan hun kleine spruit. Ook nieuwe decoratie voor in huis nu het een gezin van drie wordt, is een leuk idee. Wat dacht je van een deurmat met de namen van de ouders en de baby? Zo'n deurmat of droogloopmat is een origineel cadeau voor een babyshower. Wil je iets anders dan een schoonloopmat of droogloopmat? Dan zijn cadeaukaarten ook altijd hartstikke welkom. Zo kunnen de ouders bijvoorbeeld hun favoriete ledikantje of luxere lakens voor het ledikantje aanschaffen.

Een babyshower is iets wat iedere zwangere dame wel verdient! Is een goede vriendin, je zus, nichtje of vrouwelijke collega zwanger? Dan is dit een mooi moment om een leuke babyshower te organiseren. Kies een locatie en datum, nodig vriendinnen en familie uit, zorg voor leuke hapjes en spelletjes en geniet van een geweldige babyshower. Voor een origineel cadeau is een schoonloopmat met de namen van het kersverse gezinnetje natuurlijk een uniek idee!