Waarom is een deurmat zo belangrijk in je huis? 3 redenen waarom een deurmat niet mag ontbreken.

Diamond rubberen entreemat

Bij Blueflower verkopen we een ruim assortiment aan deurmatten. Momenteel zijn dat er 103, die allemaal variëren in eigenschappen. Kortom, over de jaren, dat wij al deze verschillende deurmatten naar klanten hebben verstuurd, zijn we wel wat te weten gekomen over ‘de deurmat’.

Droogloopmat

In dit blog behandelen we 3 redenen waarom een deurmat zo belangrijk is in je huis. Maar eerst een korte introductie:

Een deurmat als onnodige luxe?

Deurmatten zijn net als vloerkleden bekende woonaccessoires. Iedereen kent ze, maar veel mensen beschouwen ze als onnodige luxe. Deurmatten zijn echter meer dan dat ze lijken. Ze zijn nou eenmaal een essentieel decorstuk, of het nou gaat om een deurmat voor thuis of voor op het werk, dit is waarom:

1. Een schoon huis

Het is duidelijk dat een deurmat voorkomt dat gasten met hun vieze schoenen, modder en viezigheid mee naar binnen dragen. Als er één ding is waar de deurmat om bekend staat, is het wel voeten vegen. 

Maar naast het voorkomen van alleen vuil en modder vormen ze ook een barrière tegen stof en bacteriën. Wanneer je schoenen schoon zijn, kun je nog steeds allerlei kleine deeltjes van buiten meedragen die zo je huis binnenkomen. 

Zonder een deurmat komt dit stof gemakkelijk binnen en reist het tapijt- en laminaat vloeren af, waarin het zich nestelt. Met een hoge kwaliteit deurmat vang je het meeste vuil op, voordat het verder kan komen. 

Kortom een goede deurmat vangt grof vuil, maar ook de kleine bacteriën deeltjes ziet een deurmat niet over het hoofd.

2. Een slip bescherming

Het kan gevaarlijk zijn om na een hevige regenbui met nDeurmat anti-slipatte schoenen op een tegel- of laminaatvloer te stappen. Vooral als er mensen in- en uitlopen, omdat het dan een vochtige bende wordt in huis.

Een antislip deurmat beschermt dan niet alleen je vloer tegen vocht, maar voorkomt ook ongelukken. 

En aangezien Blueflower beschikt over waterdichte/bestendige deurmatten, die water kunnen absorberen, bieden deze je een stabiel oppervlak om op te staan. Zo kun je rustig je voeten vegen, zonder uit te slieren.

3. Bescherming voor je vloer

Het vervangen van een vloer is veel duurder dan het vervangen van een deurmat. Waarom zou je dus niet een grote deurmat neer leggen voor het beschermen van je vloer? 

Vooral bij de ingang van woningen en kantoren wordt de deur plat gelopen. Hier zal je vloer, door vocht en vuil, sneller slijten. 

Het vervangen van slechts één deel van je vloer is vaak ook niet echt mogelijk. Onnodige renovaties aan je vloer kun je dus gemakkelijk voorkomen met een deurmat.

Deurmat

Ben jij dus klaar om je huis of bedrijf te upgraden met een nieuwe deurmat? Bekijk dan het assortiment van Blueflower, en voor vragen kan je natuurlijk ook altijd bij ons terecht via de klantenservice.