Wat is een rode loper? - Alles over lopers!

Rode loper van naaldvilt, uitgerold vanaf de zijkant gezien. De loper heeft een helderrode kleur met een gedeelte nog op rol.

Een rode loper is een vloerbedekking/lang tapijt dat vaak gebruikt wordt op luxe en officiële gelegenheden, zoals bruiloften, herdenkingen, feesten of beurzen. Tegenwoordig wordt de rode loper razend populair en zijn deze niet alleen maar voor mensen met een enorme status, maar ook ‘gewone’ mensen nemen vaak een rode loper voor hun evenement.

Waarom een rode loper?

Rode lopers dragen een stijlvolle en luxueuze uitstraling met zich mee. Lopen over een rode loper geeft de meeste bezoekers een goed gevoel. En vaak is dit wat je als eigenaar je gasten wilt geven. Dus wanneer u bijvoorbeeld een feest of evenement organiseert of een bedrijf bezit, kunt u uw gasten een warm welkom geven met een rode loper.

Hoe leg ik een loper?

Een loper is eenvoudig af te rollen en zo op uw ondergrond neer te leggen. Bij zwaardere weersomstandigheden komt er meer bij kijken, omdat uw loper dan op kan waaien. De luxe lopers met een rubberen onderrug liggen vaak vanzelf goed, maar de naaldvilt lopers moeten bevestigd worden met ducttape of bevestigingspennen.

Hoe bevestig ik een loper?

Wanneer uw loper niet goed vast ligt, moet deze bevestigd worden. Op een onverharde ondergrond kan dit door middel van bevestigingspennen en op een verharde ondergrond met ducttape.

Welke kleuren lopers zijn er?

Lopers zijn er in vele kleuren. De voornaamste kleuren zijn rood, wit, zwart. Opvallende kleuren zijn groen, blauw, oranje, geel, paars. Speciale kleuren zijn de gouden glitter of witte glitter loper.

Welke soorten lopers zijn er?

Er zijn 4 soorten lopers: lopers met een rubberen onderrug en folie (luxe lopers), lopers met folie, naaldvilt lopers (gewone loper) en de extra brede lopers.

Welke loper moet ik kopen?

Welke loper u moet kopen hangt af van de gelegenheid. Indien u intensief loopverkeer verwacht is een luxe loper aan te raden. Op het strand of op gras of een andere plek waar de loper vies kan worden is folie aan te raden. Voor eenmalig gebruik kunt u het beste voor de simpele naaldvilt loper kiezen.

Welke kwaliteit loper moet ik kopen?

De gelegenheid bepaald de loper. Bij intensief loopverkeer, zachte ondergrond of meermalig gebruik raden wij de luxe loper aan. Voor eenmalig gebruik en een harde ondergrond doet ook de naaldvilt loper zijn werk goed.

Een loper met of zonder folie kopen?

Als u uw loper voor gebruik alvast neerlegt kunt u het beste een loper met folie kopen, zodat u deze er op het goede moment af kunt trekken. Daarnaast kunt u een loper met folie ook langs twee kanten gebruiken. Een loper zonder folie is goedkoper en voor eenmalig gebruik meer aan te raden.

Waar kan ik een rode loper kopen?

Een rode loper koopt u het eenvoudigst bij de webwinkel Blueflower. Deze webwinkel is al vele jaren dé specialist in rode en andere kleuren lopers. Ze bieden keuze uit meerdere kwaliteiten, breedtes en kleuren. Tevens worden de lopers zorgvuldig voor u op maat gesneden.