Een rode/witte loper leggen? Zo doe je dat!

Rode loper leggen goede versie

Heeft u een bruiloft, gala, VIP evenement of andere gelegenheid die je wilt aankleden met een rode loper, witte loper of andere kleur loper? In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste een loper kunt leggen, waar je op moet letten en ook wat je vooral niet moet doen, in de volgende stappen:

Zachte ondergrondLoper spijkers

We beginnen bij een zachte ondergrond, bijvoorbeeld gras of zand. Allereerst is het belangrijk dat je de loper vast legt bij een onverharde ondergrond, zodat de loper niet weg zal waaien of verschuiven. De makkelijkste optie om de loper vast te leggen is door middel van duct tape, maar deze zal op de meeste zachte ondergronden niet plakken. Als de tape niet werkt, kunt u kiezen voor loper bevestiging spijkers, die zeer geschikt zijn voor gras en dergelijke, maar niet voor zand. Als beide opties (ducttape en bevestiging spijkers) niet werken raden we u de luxe loper aan. Deze heeft een rubberen achterkant en een folielaag in tegenstelling tot de goedkopere naaldvilt loper. Door het relatief zware gewicht zal de luxe loper niet zomaar verschuiven en ligt uw loper perfect op alle ondergronden. De luxe loper is ook een stuk dikker en door de rubberen rand zal hier nooit doorheen getrapt kunnen worden met bijvoorbeeld naaldhakken, wat op een zachte ondergrond wel het geval kan zijn met de naaldvilt loper.

Harde ondergrondLoper tape

Ten tweede een harde ondergrond, waarbij u kunt denken aan een stenen ondergrond. Zoals u al aanvoelt, sla je niet zomaar een spijker door een steen. De optie van de spijkers valt dus af. Zo blijft de keuze tussen de duct tape en de luxe loper. Als u voor de naaldvilt loper kiest, raden we u zeker aan deze vast te leggen en dit zal u dan moeten doen met duct tape. U kunt dan kiezen voor een strook duct tape aan de zijkant van de loper, maar u kunt ook kiezen voor een strook duct tape onder de loper, zodat er niets van deze duct tape te zien is. De rode luxe loper, wat ook een zeer goede optie is, zal door zijn gewicht niet gemakkelijk wegwaaien, maar bij zwaardere weersomstandigheden raden we u ook aan deze bevestigen met duct tape.

Op een trap

Ook kunt u er voor kiezen uw loper neer te leggen op een trap. Een loper kan bevestigd worden op een trap, maar hier zijn wel traproeden voor nodig. Door middel van een traproede ligt uw loper perfect over de traptreden en zullen er geen mensen struikelen over uw prachtige loper. Traproeden zijn eenvoudig aan uw loper te bevestigen en door de traproeden blijft de loper in goede staat en kan deze makkelijk nog een keer gebruikt worden.

Bij regen

Als u regen verwacht op uw evenement of feest hebben we hier ook iets voor liggen in ons assortiment. Wij raden u dan aan om te kiezen voor een loper met een folielaag. Op de luxe lopers zit deze folie laag standaard, maar op de naaldvilt loper kunt u hier ook voor kiezen. Een luxe loper kunt u maar langs 1 kant gebruiken, maar door de goede kwaliteit kan deze wel tegen een stootje. De naaldvilt loper kunt u langs twee kanten gebruiken, want als het regent kunt u de kant waar het folie zit op de grond leggen en deze later omdraaien. Als u dan het folie verwijderd heeft u nog een schone kant, waardoor u dubbel zo goed gebruikt maakt van uw schitterende loper.

Tot slot

Het leggen van een loper is dus eigenlijk zeer eenvoudig. Wel moet u er dus opletten waar en bij welke weersomstandigheden u deze loper wilt gebruiken. Volgens deze handleiding hopen we u voldoende geholpen te hebben. Tot ziens!

Hier nog een link naar ons YouTube filmpje over het leggen van een rode loper: rode loper filmpje.