Diverse soorten tapes

Tape is er in allerlei soorten en maten. Je kunt het ook wel zien als een soort plakband waarmee je iets tijdelijk of permanent kunt vastzetten. Een goede tape vinden is soms erg lastig. Daarom is het belangrijk onderscheid te maken tussen de verschillende tapes. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om de juiste soort tape aan te schaffen. Wij hebben de verschillende soorten voor je op een rijtje gezet. Dit helpt jou ongetwijfeld in je zoektocht naar de juiste soort tape.Reflecterende tape geel rood en wit

Reflecterende tape: voor je eigen veiligheid
Reflecterende tape gebruik je natuurlijk om goed zichtbaar te zijn in het donker. De tape kenmerkt zich door een plaklaag en kan op onder meer tassen, jassen of waar dan ook op worden geplakt. Het is kras- en weerbestendig en beschikt bovendien over een sterke kleefkracht. Door de weerkaatsing van licht geeft het altijd een helder signaal af. Het reflecterende tape is verkrijgbaar in de kleuren geel, oranje en zilver. Dit soort tape wordt per meter verkocht. 

Fluor tape: ideaal voor zakelijke toepassingen 
Fluor tape wordt ook wel gaffer tape genoemd. De gaffer tape wordt toegepast bij het afplakken van kabels en het afzetten van bijvoorbeeld speelvelden. Het is drukgevoelige tape, hecht sterk en is bovendien afschuurbaar. Je komt het veelvuldig tegen in de fotografie-, theater-, film- en televisiewereld en bij industriële enscenering. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je struikelt over snoeren en draden. Het is dus in belang van je eigen veiligheid. Daarnaast wordt ook beschadiging van eigendommen tegengegaan.

Nichiban duct tape: bij uitstek geschikt voor kostbare vloeren 
Nichiban tape wordt ook wel gebruikt voor kostbare vloeren. Het laat overigens geen lijmresten na en is van uitstekende kwaliteit. Dit maakt Nichiban tape tot een aantrekkelijke soort tape voor diverse toepassingen. Je komt het bijvoorbeeld niet alleen in huizen tegen, maar ook bij het theater en andere audiovisuele toepassingen. Met deze duct tape heb je altijd kwalitatieve tape in handen.Nichiban rood tape

Tapijt kleefband: voor tapijt en lopers 
Tapijt kleefband wordt veelal ingezet om tapijt en lopers onzichtbaar vast te leggen. Verder kom je ook het tegen bij het aanleggen van PVC-vloeren. Het is verkrijgbaar in 25 of 50 millimeter en vooral bedoeld voor permanente bevestiging.

Bestel de tape die je nodig hebt gemakkelijk online. Nu je inzicht hebt in de verschillende soorten, is het maken van een keuze een stuk gemakkelijker dan voorheen. Doe er je voordeel mee!