Wat is een afzetpaal? - Alle informatie over afzetpaaltjes

Afzetpaaltjes met mensen voor social distancing

Wat is een afzetpaal?Zwarte afzetpaal met rood bedrukt trekband

Een afzetpaal is een paaltje dat gebruikt wordt voor het afzetten van gebieden of doorgangen en voor het vormen van wachtrijen of looproutes. Meestal zijn het stalen paaltjes voorzien van een afzetlint of een koord. Afzetpalen zijn op de markt in diverse soorten, die kunnen verschillen in materiaal, kleur, koord of lint, etc. Vaak zijn deze bedoeld om de bewegingen van bezoekers te besturen en zo gebieden af te zetten, om zo voor bijvoorbeeld vrijheid of veiligheid te zorgen. Zeker voor Social Distance tijdens het coronavirus zijn afzetpaaltjes een redmiddel.

Waarom afzetpalen gebruiken?

Afzetpalen geven een bepaalde uitstraling en zijn daarnaast erg effectief. Een zwarte afzetpaal is bijvoorbeeld erg modern, terwijl een gouden of zilveren afzetpaaltje met een koord erg klassiek is. Zo zijn de palen de perfecte begrenzing van uw doorgangen en de beste afzetting voor het handhaven van de anderhalve meter. Kortom effectief en stijlvol!

Welke soorten afzetpalen zijn er?

De twee grootste verschillende soorten zijn de afzetpalen met trekband en de afzetpalen met een afzetkoord. De ene paal heeft een uittrekbaar lint en de andere heeft een koord met sluitingen. Beide verbinden de twee paaltjes aan elkaar. 

Verdere verschillen zijn de verschillen in kleur afzetpaal, materiaal, gewicht, type kop en de kleur afzetlint of koord. 

Wat is de beste afzetpaal?

Welke afzetpaal de beste is hangt af van de gelegenheid waar u de afzetpaal voor gaat gebruiken. Bepaalde paaltjes zijn erg zwaar en zo goed geschikt voor buitengebruik, andere zijn lichter en dus moeilijk te verplaatsen. Verder zijn afzetpalen met een koord vaak wat luxer, terwijl de afzetpalen met een trekband moderner zijn. Kortom de gelegenheid bepaald het afzetpaaltje.

Waarop letten bij aankoop afzetpaal?

Wanneer u van plan bent om een afzetpaaltje te gaan kopen is het belangrijk te letten op het gewicht van de afzetpaal, de hoogte van de afzetpaal, de diameter van de verzwaarde voet, de kwaliteit van het materiaal, de lengte van het trekband, de kwaliteit van de bouten aan de onderzijde van de paal en natuurlijk of het paaltje bij uw activiteit past.

Hoe vervoer ik mijn afzetpaaltjes?

Het gewicht van de afzetpalen variërt tussen de 7 en de 11 kilogram. 7 kilogram is in principe gemakkelijk als geheel paaltje te vervoeren. Verder zijn afzetpalen met een gewicht van 11 kilogram wat zwaarder, en kunnen deze palen beter uit elkaar gehaald worden en eventueel te vervoeren met een voertuig of een transportkar.

Hoe plaats ik mijn afzetpaaltjes?Set zwarte afzetpalen met een blauw lint

Afzetpalen zijn het beste in een rij te plaatsen om een zo groot mogelijke afstand af te zetten. Bochten zijn mogelijk, maar dan zijn er wel meer afzetpalen nodig. Koorden variëren tussen de 1,5 meter en de 2 meter en de afzetlinten zijn vaak 2 meter. Reken dus wel goed na hoeveel paaltjes je nodig hebt of schets uw gewenste opstelling voor een nauwkeuriger beeld van het aantal benodigde afzetpalen.

Varianten van afzetpaaltjes?

Hoewel afzetpaaltjes vaak de beste oplossing is voor afzetting, kunt u ook gebruik maken van muursystemen of wandhaken aan de muur. Deze zijn veel kleiner dan afzetpalen en dus makkelijker te gebruiken in kleinere ruimtes. Verder is ducttape op de vloer ook een goede variant om markeringen aan te geven en zo de mensen afstand te laten houden.